Menu

banner nieuws

LINK - het magazine over psychische gezondheid - van GGZ Oost Brabant verschijnt morgen 9 mei in een nieuw jasje. In deze editie acteur/producent Mike Weerts, o.a. bekend van de serie ‘Celblok H’ en de film ‘De Bende van Oss’. Hij verhuist dit voorjaar terug naar Brabant en heeft grote ambities: “De provincie Brabant wil 25 miljoen vrijmaken voor cultuur. Er komen hier ook zulke goede films vandaan, maar trust me er gaat veel meer komen: films, series en documentaires.” 

Ook lees je het verhaal van een bijzondere groep wielrenners - bestaande uit cliënten en GGZ-medewerkers. In 2007 fietsten zij - ter ere van 125 jaar GGZ op het terrein van Huize Padua - van Padova (Padua It) naar Huize Padua (Nl). Drie deelnemers halen herinneringen op. Woensdag 24 mei a.s. vertrekt vanaf half 1 dezelfde groep wielrenners vanaf Huize Padua. Zij maken dan een toer van 80 km en keren daarna terug naar Boekel voor de reünie.

Verder in deze Link – met als thema psychiatrie in de wijk - onder meer:
Jos (65) kreeg de diagnose Alzheimer. Hij en zijn familie vertellen hoe ze het leven weer proberen op te pakken; en drie zorgverleners over hoe ze hem en zijn gezin daarbij steunen.

  • Wijkcentrum
    ‘Geef mij koffie en een ruimte en de rest organiseren we zelf’ met die kreet start Anton Mulders samen met twee andere vrijwilligers een wijkcentrum. Het maakt onderdeel uit van een experiment om de leefbaarheid en gezondheid in de wijk Ruwaard in Oss te verbeteren: hoe werkt dat en wat is de rol van GGZ Oost Brabant?

    mike

    Innovatie in de zorg
  • Tovertafel, videogame, suïcidepreventie-app voor zorgverleners, en silent disco: allemaal nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg: een verhaal over uitvindingen die de zorg verbeteren
  • Herstelverhalen van drie dertigers: ongelukkig of zoekende als tiener en nu weer vol zelfvertrouwen in het leven

LINK bestrijdt de vooroordelen en taboes die er rusten op het hebben van een psychische aandoening. De LINK heeft een oplage van 65.000 en wordt verspreid als bijlage bij edities van het Eindhovens Dagblad en de Gelderlander en via diverse zorglocaties en zorgcentra. Ook kun je het blad digitaal bekijken op www.ggzoostbrabant.nl/digitaal/LINK-1-2017/index.html of een exemplaar opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar boven

Achtergrond-blauw