Menu

banner nieuws

Wielrenners starten om 12.30 vanaf Huize Padua

Op woensdag 24 mei start een bijzonder peloton wielrenners, vanaf het hoofdgebouw Huize Padua in Boekel. Om ongeveer 12.30 uur worden deze 30 wielrenners uitgezwaaid, bestaande uit (oud)cliënten en medewerkers van GGZ Oost Brabant. Zij fietsen dan naar het Rijk van Nijmegen, waar zij ook enkele heuvels beklimmen. Na een ronde van ruim 80 kilometer keren zij weer terug. ’s Avonds hebben ze een feestelijke reünie.

De aanleiding van deze ronde is, is dat zij 10 jaar geleden, op 14 mei, aan een 1.500 km-lange tocht begonnen. Zij startten toen in het Italiaanse Padova (Padua), en eindigden in Huize Padua in Boekel. Uitgezwaaid door een delegatie van de toenmalige Raad van Bestuur vertrokken zij. In acht dagen doorkruisten zij zeven landen en kwamen op 24 mei 2007 aan in Boekel. De aankomst van de fietstocht was het sluitstuk van het Interne Congres ‘Lichaam en geest in evenwicht’.

1 Padua Padua

Sponsoren
De fietstocht werd mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren. Na aftrek van de kosten, werd er in het najaar van 2007 aan twee kleinschalige GGZ projecten ieder € 12.500 overhandigd. Dit waren de interne projecten ‘Wereldvrouwen’ in GGZ regio Helmond en het project ‘Zelfhulpnetwerk/Lotgenotencontact’ in Huize Padua Boekel.

U bent van harte welkom om 12.30 uur op woensdag 24 mei om deze fietshelden weer uit te zwaaien.

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw