Menu

banner nieuws

Op 29 augustus luisterde jury van de Dragons’ Den bij GGZ Oost Brabant naar vier pitches over innovatieve zorgideeën. Na beraadslaging honoreerden de juryleden alle ideeën met een geldbedrag. Als winnaar kwam uit de bus: de realisatie van een ICT-helpdesk voor en door cliënten.

Winnaars Dragons Den 29 aug 2017 webAS

De Servicedesk ICT van GGZ Oost Brabant krijgt vaak vragen van cliënten over hun ICT-apparatuur. Daar kunnen de medewerkers niet altijd tijd voor vrijmaken, hun taak ligt bij het beantwoorden van vragen van medewerkers. Daarnaast krijgt de afdeling ook met regelmaat vragen vanuit zorgafdelingen of cliënten werkervaring kunnen opdoen bij ICT. Door deze twee vragen te combineren in een helpdesk voor en door cliënten ontstaat een win-win situatie. Cliënten krijgen hulp bij hun ICT-vraag, andere cliënten kunnen werkervaring en werkplezier opdoen. Een medewerker van de ICT-afdeling is op vrijwillige basis voor raad en daad beschikbaar. Het gewonnen bedrag wordt besteed aan trainingen en het inrichten van een ruimte.

De andere pitches betroffen het vervaardigen van een promotiefilm over de HIC-Leerafdeling, speelmateriaal voor de gymzaal en een camera voor de ondersteuning van de WKS (Willem Kleine Schaars) methodiek bij twee teams.

De Dragons’ Den is inmiddels een bekend fenomeen binnen GGZ Oost Brabant, en wordt georganiseerd door innovatienetwerk de Gideonsbende.

Bron: Communicatie
Datum: 31 augustus 2017

Ga naar boven

Achtergrond-blauw