Menu

banner nieuws

GGZ Oost Brabant lanceert app voor cliënten en naasten

 ‘Cliënten een mobiel steuntje in de rug bieden, met de juiste informatie op het juiste moment’, dat is wat GGZ Oost Brabant beoogt met de handige patient journey app die zij lanceert. De app geeft praktische informatie bij de eerste schreden die nieuwe cliënten zetten over de drempel van de specialistische ggz-instelling met locaties in de regio Boekel, Oss, Helmond, Rosmalen en Boxmeer. Voor veel mensen is dit een spannende stap en dan helpt het als je goed geïnformeerd bent over wat je te wachten staat.

Alle relevante informatie is direct zichtbaar op de tijdlijn. De tijdlijn is opgedeeld in fasen en momenten die de cliënt informeren over aankomende gebeurtenissen, maar ook activeren om een bepaalde handeling uit te voeren. De app is door iedereen gratis te downloaden in de App store en Google Play. Zo kunnen naasten van de cliënt het gehele traject volgen. Er is geen koppeling met het dossier of cliëntgegevens.

Richt de app zich nu nog voornamelijk op de gang van zaken bij het intakegesprek, de onderzoeken en de diagnose, op termijn volgt informatie over de aandoeningen en de behandelingen ervan in de verschillende zorgprogramma’s. De app is gerealiseerd in samenwerking met Interactive Studios.

De app past in het project Informatievoorziening voor cliënten en naasten, waarin GGZ Oost Brabant brieven, digitale teksten en folders toegankelijker, compact en meer uniform maakt. Niet alleen vanuit de servicegedachte (één van de strategische speerpunten uit de meerjarenstrategie 2016-2020 van GGZ Oost Brabant), ook om te voldoen aan wet- en regelgeving en inkoopvoorwaarden van zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten. Met behulp van onderzoeken en klantreizen en in participatie met cliënten en familie is het tijdspad van het voordeurproces ‘uiteengerafeld’: wanneer krijgt een cliënt welke informatie, welke (verplichte en/of gewenste) informatie ontbreekt en wat zijn de ‘moments that matter’, waar stokt de informatievoorziening? Vervolgens is informatie opgeschoond, vereenvoudigd en op elkaar afgestemd.

App store  Google play

Bron: Communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw