Menu

banner nieuws

De Boerderij in Reek, een woonwerkvoorziening van GGZ Oost Brabant voor mensen met autisme, is vanaf 15 februari te zien in het tweede seizoen van het BNNVARA- televisieprogramma ‘Het is hier autistisch’.

Presentator Filemon Wesselink was vier dagen op de Boerderij om portretten te maken van bewoners. Mats, Ludo, Josien, Helma en Thomas komen in vier afleveringen van het programma aan bod. Het is een prachtige en unieke inkijk geworden in hun leven. De inhoud van ‘Het is hier autistisch’ sluit mooi aan bij de ambitie van GGZ Oost Brabant om door het delen van ervaringsverhalen stigma’s tegen te gaan en bij te dragen aan een realistische beeldvorming rond kwetsbare mensen met mentale aandoeningen.

Filemon: “De opnamen bij De Boerderij in Reek waren erg leuk. Het is een warme, huiselijke en gemoedelijke plek. De combinatie van de locatie, het personeel en de menselijke omgang die daar het uitgangspunt vormt, is heel bijzonder. Het is mooi om te zien dat Mats zelf een tuinhuis met daarin een museum mocht bouwen en dat Thomas oud ijzer kan verzamelen. Bij veel organisaties zou dit ondenkbaar zijn, terwijl het geen geld kost en heel erg bijdraagt aan het geluk dat de bewoners ervaren.”


Over het programma
Filemon Wesselink duikt tijdens deze nieuwe reeks dieper in de wereld van mensen met autisme. In de eerste serie kreeg de BNNVARA-presentator begin vorig jaar zelf de diagnose autisme-spectrumstoornis.

Kijken!
‘Het is hier autistisch’ is vanaf 15 februari elke donderdag om 21.45 uur te zien op NPO 3. In elke aflevering interviewt Filemon een of twee bewoners van de Boerderij. In de eerste aflevering maken we kennis met Thomas die vertelt over zijn passie en hobby's.

Heeft u naar aanleiding van de uitzending vragen? Neemt u dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw