Menu

banner nieuws

'Schakelteam en gemeenten aan zet'

overhandiging pamfletten 2

Vrijdag 23 maart jl. bracht burgemeester Onno Hoes, voorzitter van het landelijk Schakelteam personen met verward gedrag, een bezoek aan de regio Oost-Brabant. Hij liet zich op het gemeentehuis van Sint Michielsgestel bijpraten over het project ‘Sluitende aanpak voor personen met verward gedrag in Oost-Brabant’. Aldaar overhandigde burgemeester Jan Pommer namens het project twee pamfletten aan Hoes: ‘Schakelteam aan zet’ en ‘Gemeenten aan zet’.

Schakelteam aan zet’ bevat adviezen voor de doorontwikkeling van de aanpak op landelijk niveau ook met het oog op de periode na het Schakelteam, dat in het najaar stopt te bestaan; met ‘Gemeenten aan zet’ reikt het project de Oost-Brabantse gemeenten adviezen aan om mee te nemen in hun coalitievorming.

Inhoud ontmoeting
In een ontmoeting met (familie)ervaringsdeskundigen, waaronder de voorzitter van onze Familieraad Jan van Sonsbeek, leden van de stuurgroep van het Project ‘Sluitende aanpak voor personen met verward gedrag in Oost-Brabant’ en onze geneesheer-directeur Henk Hanegraaf (tevens voorzitter van de werkgroep triage, opvang en vervoer) liet Hoes zich bijpraten over de stand van zaken in deze regio. Onderwerp van gesprek was de stand van zaken; succesvolle projecten, nodige impulsen en speerpunten voor het komende jaar.
Ook werd aandacht besteed aan de inclusieve en veilige wijk, beveiligde zorg, acute en niet acute 24/7-meldpunten en de opvolging en structurele borging van de ontplooide initiatieven vanaf najaar 2018 als het landelijk Schakelteam is opgeheven. Burgemeester Pommer overhandigde Hoes twee pamfletten voor respectievelijk de gemeenten in de regio en het Schakelteam.


logo verwardVoor meer informatie over dit bericht of het project
Jeroen Koffijberg, projectleider 06 19472641 of
Vivianne Viguurs, projectlid communicatie 06 10551130

Ga naar boven

Achtergrond-blauw