Menu

banner nieuws

Vanochtend is onder grote belangstelling de helpdesk voor cliënten geopend. Medewerkers en cliënten hadden zich verzameld in de hal bij de afdeling ICT waar Fred Pijls, lid Raad van Bestuur van GGZ Oost Brabant het lintje doorknipte en samen met Tim en Mike - de twee medewerkers die de helpdesk gaan bemensen - het telefoonnummer van de helpdesk onthulde.
Na de opening heeft Fred als eerste samen met Tim en Mike (de helpdeskmedewerkers) de nieuwe ruimte bezocht.                      

Dragons Den
Een jaar geleden kregen Patrick Hendriks en Linda Willekens het idee om deze helpdesk te starten nadat een aantal cliënten de afdeling ICT om hulp gevraagd had bij computervragen. Het idee werd verder uitgewerkt en gepresenteerd in de Dragons Den. Daar is het idee beloond met een mooie geldprijs.

helpdesk2
Patrick, Mike, Tim en Fred

De helpdesk biedt cliënten de mogelijkheid om onderdeel te zijn van de arbeidsmarkt. Het is een unieke manier om werkervaring op te doen. Daarnaast voldoen we hiermee aan een vraag: de afdeling ICT krijgt regelmatig vragen van cliënten die we niet kunnen beantwoorden, eenvoudig omdat we hier niet voor uitgerust zijn. De helpdesk voor cliënten kan dit oplossen.

De afgelopen maanden zijn we samen met de zorg bezig geweest om dit idee verder uit te werken en tot uitvoering te brengen. De helpdeskruimte is ingericht en er is een echte sollicitatieprocedure gestart. Alle kandidaten die gereageerd hebben, zijn op gesprek geweest. Uit de kandidaten zijn Tim en Mike gekozen. Zij zullen het komende jaar de helpdesk voor cliënten gaan bemensen. Het hele gewonnen geldbedrag wordt gebruikt om hen een opleiding te geven die ze op hun CV kunnen noemen waardoor ze nog interessanter worden voor de arbeidsmarkt. Tim en Mike hoeven niet alles zelf te bedenken en uit te zoeken. Vanuit ICT en de zorg zullen begeleiders beschikbaar zijn met wie ze kunnen sparren.

Contact met de helpdesk
De helpdesk voor cliënten kun je vinden aan de zij-ingang van het hoofdgebouw in Boekel, tegenover de balie van de servicedesk ICT. De helpdesk is elke werkdag geopend van 09:30 – 11:30 uur en bereikbaar via T 0492 - 84 62 34 . Je kunt je daar melden als je als cliënt problemen hebt met je computer, telefoon, tv- en wifi signaal. Binnenkort is het ook mogelijk voor cliënten om computerspulletjes te kopen.

Bron: Patrick Hendriks
Datum: 22 mei 2018

Ga naar boven

Achtergrond-blauw