Menu

banner nieuws

Er komt eindelijk een sluitende aanpak voor hulp aan mensen met verward gedrag in de vorm van een leidraad met bijhorende checklist waarmee alle gemeenten en hulporganisaties in Brabant de hulp aan deze kwetsbare mensen op dezelfde wijze kunnen organiseren. Daarmee wordt de hulp aan deze mensen aanzienlijk verbeterd.  

plaatje

Burgemeester Jan Pommer van Sint Michielsgestel en Karin van Esch, directeur GGD Hart voor Brabant hebben deze leidraad namens de stuurgroep van het project Verward en dan?  aangeboden aan Marieke Moorman, burgemeester van Bernheze en voorzitter van de Brabantse afdeling van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Zij hebben haar gevraagd om de leidraad onder de aandacht te brengen bij alle Brabantse burgemeesters en wethouders zorg binnen hun gemeenten. Tijdens een conferentie op 2 oktober in Vught zal de nieuwe manier van werken worden toegelicht in aanwezigheid van de staatssecretaris.

Burgemeester Pommer: “De hulp voor mensen met verward gedrag raakt heel veel verschillende instanties. Als we deze hulp overal op dezelfde manier kunnen organiseren, kunnen we deze mensen sneller en beter helpen .”

IMG 20180822 WA0002
vlnr. Pommer, Moorman en Van Esch

Klik hier voor het gehele bericht, de leidraad met checklist en lees hoe je je kunt aanmelden voor de conferentie.

Bron: project Verward en dan?

Datum: 22 augustus 2018

Ga naar boven

Achtergrond-blauw