Menu

banner nieuws

Resultaten regioproject personen met verward gedrag Oost-Brabant

Foto zaal 02102018Tijdens het druk bezochte symposium ’Van verwarring naar verbinding’ heeft het regionale project Personen met verward gedrag in Oost-Brabant gistermiddag de bereikte resultaten gepresenteerd op weg naar een sluitende humane aanpak voor deze kwetsbare burgers.

Het gaat om regionale afspraken over preventie en persoonsgerichte aanpak, triage & acute opvang en vervoer. De regionale klankbordgroep, met leden die vanuit persoonlijke ervaringen of als naaste actief zijn betrokken bij het thema, heeft met haar aanbevelingen hieraan een belangrijke bijdrage geleverd. Het gaat om regionale afspraken over preventie en persoonsgerichte aanpak, triage & acute opvang en vervoer. De regionale klankbordgroep, met leden die vanuit persoonlijke ervaringen of als naaste actief zijn betrokken bij het thema, heeft met haar aanbevelingen hieraan een belangrijke bijdrage geleverd.

Tijdens het symposium met ruim 240 deelnemers vanuit het Oost-Brabantse netwerk rond mensen met verward gedrag, zoals Heleen Rutgers, hoofdofficier van justitie in Oost-Brabant en burgemeester Jan Pommer, lid stuurgroep in de opening opriepen deze kwetsbare mensen voortaan te noemen. Acteurs zorgden voor interactie met de zaal. Zij verbonden telkens een nagebootste situatie met een van de drie concrete producten (vindbaar op www.verwardendan.nl onder kopje ‘producten’). Het publiek werd vervolgens gevraagd om oplossingsgericht mee te denken, wat aardig wat interactie teweeg bracht. Ook waren er 12 workshops vanuit projecten rondom het thema uit de gehele regio met uiteenlopende onderwerpen zoals Mental Health First Aid (EHBO bij verward gedrag), de crisiskaart, GGZ op de huisartsenpost, screening verwarde arrestanten Den Bosch en een aantal best practises uit gemeenten waar bezoekers kennis konden opdoen en delen. Lees meer >>

Voor meer informatie over dit bericht of het project:
Jeroen Koffijberg, projectleider M 06 19472641 of
Vivianne Viguurs, projectlid communicatie M 06 10551130
www.verwardendan.nl

Foto Wim Hollemans fotografie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw