Menu

banner nieuws

Op donderdag 25 oktober vindt het 4e Psy Café plaats in de MFA de Valuwe in Cuijk. Thema van deze avond is: vrije tijd, hoe kom ik in beweging?

 Het Psy Café is een ontmoetingsplek waar mensen met psychische kwetsbaarheid, hun partners, familie, vrienden en andere geïnteresseerden welkom zijn. In het Psy Café bespreken we onderwerpen in een gezellige en ontspannen sfeer. Bezoekers kunnen in alle openheid met elkaar praten over leven met psychische kwetsbaarheid, onder leiding van een ervaringsdeskundige gespreksleider.

psy

Vrije tijd, hoe kom ik in beweging?
Op 25 oktober staan we stil bij de moeilijkheden die mensen met een psychische kwetsbaarheid ervaren bij het invullen van vrije tijd. Niet voor iedereen is dit eenvoudig. 1000 ideeën, maar waar moet je beginnen? Wat zijn de mogelijkheden die bij mij passen?

Vrijetijdsbesteding kan bijdragen aan herstel en verhoogt de kwaliteit van leven. Met workshops krijgen bezoekers deze avond een tipje van de sluier van het aanbod aan vrijetijdsbesteding in de regio. Ook voor familie en naasten zijn vrijetijdsbestedingen belangrijk om in balans te blijven in de zorg voor hun naaste!

Op stap met de wandelcoach
Soms ben je zover van jezelf verwijderd dat je tijdelijk een gids nodig hebt, meer in balans te komen en met plezier in je leven te staan. Met wandel-coaching en ontspanning in de buitenlucht ontdek je wat je nodig hebt om weer zicht te krijgen op de keuzes die je wilt maken. Op zoek naar rust en ontspanning, die je inzicht en energie geven.

Creatief in beweging
Samen creatief bezig zijn. Het (her)ontdekken en ontwikkelen van creatieve vaardigheden waarbij het vinden van balans tussen rust en activiteit centraal staat. Creatieve activiteiten kunnen ontspanning, structuur of inzicht geven waarbij je (h)erkenning kunt vinden bij elkaar en gedachtes en gevoelens kunt delen.

Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk
Verdeliet is een sociale onderneming in het groen. Een ontmoetingsplek waar vrijwillige medewerkers uit de wijk en regio zich samen inzetten. In de tuin, in de organisatie en bij activiteiten. Samen bezig zijn in het groen, dát verbindt mensen! Doen, delen en beleven.

Van harte welkom!
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Bezoekers hebben de kans om tijdens de inloop en de pauze lotgenoten te ontmoeten en ervaringen te delen in een huiselijke sfeer. De koffie staat voor u klaar!

Adres:
MFA de Valuwe, Valuwe 1 te Cuijk. 

De toegang is gratis en aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn i.v.m. catering: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het Psy Café Land van Cuijk is een initiatief van Centrum Mantelzorg LvC, Indigo, GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg, Sociom, Syntein, en Trialoog.

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw