Menu

banner nieuws

Jolanda Peters en Gerrie van der Rijt van de Clientenraad met bestuursvoorzitter Oscar Dekker

 

Foto v.l.n.r: Jolanda Peters en Gerrie van der Rijt van de Clientenraad met bestuursvoorzitter Oscar Dekker

Binnen GGZ Oost Brabant is een pilot van start gegaan met een eigen digitaal cliëntenportaal: een eerste groep cliënten heeft toegang gekregen tot MijnGGZOostBrabant. Hier vinden zij persoonlijke informatie die van belang is voor hun behandeling en herstel, zoals vragenlijsten, documenten en afspraken en kunnen ze online werken in behandelmodules.

Harm Lourenssen en Linda Willekens snijden de taart aanDe bedoeling van MijnGGZOostBrabant is om cliënten die in behandeling zijn extra service en gemak en meer regie te bieden, als aanvulling op de gesprekken met behandelaren. Cliënten kunnen veilig inloggen en vragenlijsten invullen, werken met online behandelmodules (ehealth), in de agenda hun geplande afspraken zien, informatie nalezen over de behandeling en onderdelen uit hun dossier en berichten sturen naar hun behandelaren. GGZ Oost Brabant werkt voor dit portaal samen met EPD-leverancier NEXUS Nederland en ICT-bedrijf Turn2Media.

Herstelondersteunend
Bij de livegang van MijnGGZOostBrabant legde bestuursvoorzitter Oscar Dekker de koppeling met de herstelondersteunende zorg die GGZ Oost Brabant biedt. “Het past bij ons streven naar servicegerichtheid en gebruikersgemak. Door zelf te beschikken over informatie en zelf actief aan de slag te gaan kunnen cliënten zich beter voorbereiden op het gesprek met hun behandelaar en samen bespreken welke zorg het beste bij hen past. Zo draagt het portaal ook bij aan meer transparantie, goede communicatie en ‘Samen beslissen’.”

In ontwikkeling
Aan het ontwerp van het cliëntenportaal hebben cliënten, naasten en behandelaren meegewerkt. Aan de proef nemen de cliënten deel van de behandelaars uit de ontwikkelgroep (leeftijd vanaf 16 jaar). Streven is dat MijnGGZOostBrabant per 1 maart 2019 voor alle cliënten toegankelijk is. Fasegewijs zal er steeds meer informatie in het portaal te vinden zijn, kunnen cliënten zelf gaan bijdragen (zoals reageren op documenten, -binnen kaders- afspraken in de agenda maken) en naasten aanwijzen die in hun portaal mee kunnen kijken.

Foto v.l.n.r.: Harm Lourenssen en Linda Willekens snijden de taart aan

 

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw