Menu

banner nieuws

GGZ Oost Brabant heeft kennis genomen van de berichten in de media waarin staat dat de ouders van het 19-jarig meisje Ximena aangifte zouden gaan doen tegen een aan de instelling verbonden psycholoog en tegen de instelling zelf. Bij GGZ Oost Brabant en de betrokken hulpverlener is nog niet bekend of de aangifte daadwerkelijk gedaan is en er is  ook niets bekend over de inhoud van een eventuele aangifte.

GGZ Oost Brabant betreurt het dat een zo jong iemand besloten heeft uit het leven te stappen. Over de inhoud van een ziektebeeld en een behandeling kan en mag GGZ Oost Brabant geen mededelingen doen. Immers, ook na de dood van een cliënte is een behandelaar en een instelling gehouden aan het in de Nederlandse wet verankerde beroepsgeheim. Ook in deze situatie is dat zo en zijn nu geen redenen daar van af te wijken.

Aan een eventueel strafrechtelijk onderzoek zal uiteraard alle mogelijke medewerking worden verleend.

Het oordeel of is gehandeld zoals van een goede hulpverlener mag worden verwacht is aan de rechter en daar wil GGZ Oost Brabant niet op vooruit lopen.

GGZ Oost Brabant heeft na het overlijden van Ximena overleg gehad met de ouders. Daarnaast hebben de ouders een verzoek ingediend om het dossier in te mogen zien. Op dat verzoek kan GGZ Oost Brabant vanwege het beroepsgeheim niet ingaan.

GGZ Oost Brabant heeft altijd open gestaan voor een open dialoog met ouders en blijft daarvoor beschikbaar. Zij begrijpt ook dat het verlies van een kind voor ouders onmetelijk groot is.

Bron: Afdeling Communicatie, GGZ Oost Brabant,
Vivianne Viguurs, woordvoerder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   M 06 – 10 55 11 30

Ga naar boven

Achtergrond-blauw