Menu

banner nieuws

BOEKEL – GGZ Oost Brabant en star-shl ondertekenden op 28 februari een samenwerkingsovereenkomst. Dit betekent dat vanaf 1 juli alle lab-onderzoeken in opdracht van de GGZ Oost Brabant verricht worden door star-shl. Met het afsluiten van dit contract gaat de wens in vervulling om dit proces volledig te digitaliseren.

Groot voordeel van de nieuwe samenwerking is dat het systeem zo is ingericht dat lab-aanvragen via het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) kunnen worden aangevraagd. Dus geen papieren aanvraagformulieren meer die de cliënt moet meenemen. Ook de resultaten van de onderzoeken komen rechtstreeks in het EPD. Dit betekent tijdwinst en minder kans op fouten. In die zin ziet GGZ Oost Brabant de overgang naar digitaal werken ook als een kwaliteitsslag. Een volgende stap is dat de cliënt de resultaten ook in zijn eigen persoonlijke digitale omgeving (cliëntenportaal) kan inzien.

Voorheen had GGZ Oost Brabant afspraken voor lab-onderzoeken met de drie omliggende ziekenhuizen. Op 1 juli lopen deze contracten af en dat is een goed moment om het geheel kritisch te bekijken. Nadat in 2018 meerdere leveranciers zijn vergeleken, is gekozen voor star-shl.

Star-shl is een organisatie met 1.300 professionals die hoogwaardige medische diagnostiek leveren. Zij doen dit vanuit een groot netwerk aan prikposten. Belangrijke criteria waren de kwaliteit van dienstverlening en snelheid van handelen.

star shl 2 van 1

Fred Pijls (voorzitter Raad van Bestuur GGZ Oost Brabant) en Jeroen Bos (voorzitter Raad van Bestuur star-shl) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Bron: Communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw