Menu

banner nieuws

Het jaarverslag 2018, op weg naar 2019 is nu digitaal te lezen.

CoverJPG

2018 was het jaar waarin we afscheid namen van ons prachtige landgoed Coudewater. In dit jaarverslag lees je de dierbare herinneringen van een voormalig bewoner en medewerker.

Ook zwaaiden we bestuurder Oscar Dekker uit en zijn we gestart met het verzilveren van onze eerder ingezette koers vanuit een gezonde, financiële situatie. Voorop gesteld dat we continu samen werken aan de best mogelijke specialistische zorg naar de behoefte van de cliënt volgens de nieuwste inzichten.

Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe deeltijdbehandeling die het Hoogspecialistisch Centrum voor LVB-Psychiatrie in ultrakorte tijd realiseerde. Een mooi voorbeeld van onze zorgvisie: ‘herstellen doe je zoveel mogelijk thuis’. We leveren betere zorg tegen minder kosten. Je leest er meer over in dit jaarverslag.

Samen beter
Ook onze andere hoogspecialistische centra timmerden flink aan de weg. Zo zorgt de inzet van transferverpleegkundigen - een initiatief uit het programma Samen Beter – binnen onze specialistische zorg voor een soepele, warme overdracht van cliënten naar huis of andere zorgorganisaties.

Samen Beter is een van de drie strategische resultaatgebieden uit 2018. In de andere twee komt het woord gezond voor. Dat is een bewuste keuze en in lijn met datgeen waaraan we 24/7 samen werken: Gezondheid die je je familie gunt. GGZ Oost Brabant wil een organisatie zijn waar je gezond en met plezier werkt, ook als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt.

Met het goede financiële resultaat van 2018 zijn ook de financiële ratio’s op orde. Daarmee zijn we een financieel gezonde organisatie. Dit geeft ons ruimte om de komende jaren te investeren in de doorontwikkeling van GGZ Oost Brabant: versterking van de arbeidsmarktpositie, innovatie en ruimte voor zorgprofessionals.

Doe mee en win!
De eerste 10 lezers van ons jaarverslag die hun mailadres achterlaten, ontvangen de laatste exemplaren van het unieke boek ‘Weg van het landgoed’. Ga snel naar de pagina ‘Weg van het landgoed’ op www.ggzoostbrabant.nl/jaarverslag2018 om te zien hoe je kans maakt.Wij wensen je veel leesplezier! www.ggzoostbrabant.nl/jaarverslag2018

Bron: Raad van Bestuur
Datum: 1 juli 2019

Ga naar boven

Achtergrond-blauw