Menu

banner nieuws

023Op 8 juli a.s. wordt gestart met de ontmanteling van een aantal gebouwen op Landgoed Coudewater. Deze werkzaamheden gebeuren conform afspraak o.l.v. de voormalige eigenaar GGZ Oost Brabant. De ontmanteling is een onderdeel van de herontwikkeling van Landgoed Coudewater door de huidige VOF Land van Coudewater. Doelstelling is dat de ontmanteling uiterlijk eind 2019 is gerealiseerd.

Uit het oogpunt van veiligheid en om onwenselijke situaties rond de leegstaande gebouwen te voorkomen, is besloten om op zo kortst mogelijke termijn te starten. Komende maandag wordt als eerste gestart met de sloop van de Peter de Gorter straat-huizen. Afspraak met de bedrijven is dat zij proberen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Met belanghebbenden wordt in een gesprek de uitvoering van de werkzaamheden nader toegelicht.

Hergebruik materialen uit de gebouwen
In de diverse te ontmantelen gebouwen zijn materialen aanwezig die circulair kunnen worden hergebruikt. Deze materialen worden eerst verwijderd, voordat de daadwerkelijke sloop plaatsvindt.

Beschermende maatregelen voor flora en fauna en transportroutes
Daar waar noodzakelijk zullen zowel aan de wegen als bomen extra beschermende maatregelen worden aangebracht (zoals rijplaten, afscherming hoeken, boombescherming etc.).
De keuze van de boombescherming is afhankelijk van de boomsoort en locatie. Voor de aan- en afvoer van materieel, wordt per gebouw bekeken wat de beste route is om het terrein op en af te rijden. Wegen met veel bomen worden zo veel mogelijk gemeden en de Oude Berlicumseweg wordt niet gebruikt voor het transport van puin. Op de Peter de Gorterstraat houden we rekening met de veiligheid van andere weggebruikers.Tijdens de ontmanteling rijden er gemiddeld 2 á 3 vrachtwagens per dag over het terrein, bij de daadwerkelijke sloop zijn dat er meer.

Breken puingranulaat op locatie
Aan de zijde van gebouw C56 (De Vonder, Peter de Gorterstraat) is een braakliggend stuk terrein. De ontwikkelaar gaat daar op een duurzame wijze puien hergebruiken voor de aanleg van nieuwe wegen. Hier wordt het depot ingericht voor het puingranulaat. Het afkomende, steenachtige materiaal van de te slopen gebouwen wordt hier naartoe vervoerd. Het puinbreken gebeurt na de sloop van alle panden en wordt in één doorlopende fase uitgevoerd. Dit duurt ongeveer 10 werkdagen.

Vragen?
Bij vragen over dit bericht, neemt u contact op met Vivianne Viguurs, manager communicatie bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0492-846000.

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw