Menu

banner nieuws

Na eerdere aankondigingen over de samenwerking tussen Oracle en Nexus Nederland, is GGZ Oost Brabant de eerste instelling die hun epd-suite volledig overbrengt naar de Nexus Cloud.

Voor GGZ Oost Brabant betekent dit een investering in performance en flexibiliteit die mede mogelijk wordt gemaakt door de lagere beheerskosten ten opzichte van de huidige situatie. “We denken dat Nexus door het beheer van de volledige ‘stack’ een beter resultaat in termen van beschikbaarheid, performance en schaalbaarheid gaat realiseren dan we nu hebben, tegen lagere kosten. Dit sluit goed aan bij onze visie op ontwikkeling van service integratie (welke ICT-dienst hoort waar) van ons applicatielandschap”, aldus Merijn van der Zalm, ICT-directeur bij GGZ Oost Brabant.

20191010 GGZ Oost Brabant in de cloud met Nexus epd

Fotobijschrift: V.l.n.r. Fred Hiddinga (NEXUS), Linda Willekens-Pegtel en Merijn van der Zalm (beiden GGZ Oost Brabant)

Ook Oracle laat weten verheugd te zijn met deze nieuwe stap: "Wij zijn blij dat we met Nexus een volgend mooi Cloud partnership zijn aangegaan en als onderdeel hiervan GGZ Oost Brabant kunnen helpen in het bereiken van hun digitale ambities. Ook voor Oracle is het partnership met Nexus van strategisch belang. We zijn ervan overtuigd dat we door deze samenwerking mooie stappen kunnen zetten in de healthcare markt”, zegt Thijs Vink, Benelux Sales Director bij Oracle.

In de GGZ bedient Nexus elf instellingen met hun software. Met GGZ Oost Brabant als launching customer geeft Nexus aan de basis te hebben gelegd voor de doorvoering van hun nieuwe webbased productseries waarin netwerkzorg, administratieve lastenverlichting en rol-gebaseerde inrichting van de software speerpunten zijn. De nieuwe omgeving wordt verwacht in januari gereed te zijn voor gebruik.

Bron: Communicatie
Datum: 8 oktober 2019

Ga naar boven

Achtergrond-blauw