Menu

banner nieuws

VGZ heeft de intensieve groepsbehandelingen die het team Angst en Stemming in Oss verzorgt bestempeld tot Good practice.

VGZ brengt dit aanbod bij collega’s als voorbeeld onder de aandacht. De intensieve groepsbehandelingen worden als Good Practice bestempeld omdat er sneller en goedkoper resultaten worden geboekt, waar cliënten zeer tevreden over zijn, dan bij de reguliere behandelingen. De kwaliteit van leven neemt toe.

De doelgroep bestaat uit cliënten die reeds eerder behandeld zijn, maar waarbij depressie en/of angst- en dwangproblematiek is teruggekeerd. Zij krijgen een kortdurend intensief en geïntegreerd behandelprogramma, waarin de cliënt regie neemt. De focus ligt op de veranderingsgerichte hulpvraag van de cliënt. De behandeling is ingericht met meerdere, vaste evaluatiemomenten met cliënt en naasten: sluit de therapie nog aan bij de klachten en hulpvraag. Doel van de 6-weekse IGB Activatie- en 16-weekse IGB Depressie- en IGB Angstprogramma’s is het verhogen van het  welbevinden en leren omgaan met kwetsbaarheid. Start van maatschappelijk herstel is in kortere periode mogelijk.

Klik hier voor de infographic IGB

Ervaringen van cliënten lezen? Lees het artikel in de Link: 'Ik ben eindelijk weer blij in plaats van altijd bang.'

Bron: Hettie Peters en Inge Jansen

Ga naar boven

Achtergrond-blauw