Menu

banner nieuws

In deze onzekere tijden zo goed mogelijk blijven zorgen voor kwetsbare mensen: Covid-19 zorgt voor flinke uitdagingen voor de geestelijke gezondheidszorg. Sinds kort maak ik vanuit GGZ Oost Brabant deel uit van de Taskforce van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Een landelijke Taskforce die is opgezet om kennis over te dragen en praktische informatie te delen om de zorg zo goed mogelijk voort te zetten. Om oplossingen te vinden voor problemen op de werkvloer en landelijk aandacht te vragen voor GGZ zorg tijdens de Corona crisis.

Astrid Dirks portret 2 CCAIn Helmond hebben we eind maart, binnen twee dagen, de eerste corona cohort-afdeling van onze regio gerealiseerd. Omdat er nog weinig informatie voor handen was over hoe je zo’n afdeling inricht, hebben we het wiel echt zelf moeten uitvinden. Dit leidde tot meerdere innovatieve ideeën. Zo gebruiken we bijvoorbeeld vergrootglazen voor medewerkers die normaal gesproken met een leesbril werken. De persoonlijke beschermingsmaterialen laten het dragen van een leesbril niet toe. En dan kom je er achter dat je in quarantaine pak niet meer kunt bellen. Een touchscreen pennetje bracht uitkomst! Ook kwamen we logistiek voor uitdagingen te staan. Hoe vervoer je bijvoorbeeld cliënten die besmet zijn geraakt met corona naar de cohort afdeling, als de ambulances niet voorhanden zijn omdat het te druk is? Daarvoor hebben we zelfs een eigen vervoerdienst opgezet!

Alle kennis die we de afgelopen maanden hebben verzameld, zetten we bij de Taskforce van NVvP in om collega’s bij andere zorginstellingen te helpen met hun voorbereiding op een Corona uitbraak.

Bron: Communicatie

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw