Menu

banner nieuws

Lianne blogt over wat haar bezighoudt in deze tijden van corona. Ze is directeur behandelzaken/klinisch psycholoog op Huize Padua. Deze week: Hoe vinden we een nieuw ‘normaal’?

Foto Lianne Huize Padua cca“Vier weken geleden openden we op Huize Padua een corona cohort-afdeling (CCA) voor cliënten met een hoog intensieve zorgvraag. Dit was een grote en spannende opdracht die we gezamenlijk op een mooie manier hebben opgepakt. Natuurlijk ging dit gepaard met moeilijke keuzes en de nodige inspanningen. Ik ben trots op onze CCA-medewerkers die dit samen tot een goed resultaat hebben gebracht. Maar ook op de medewerkers die op de andere afdeling de zorg, met beperkte capaciteit, hebben gecontinueerd.

Afgelopen week zagen wij de laatste CCA-cliënt, corona-vrij, vertrekken en hebben we in het corona crisisteam besloten om de deuren van de CCA op Huize Padua te sluiten. We gaan op zoek naar een nieuw ‘normaal’. Vanaf het begin van de corona-crisis hebben we gezegd: ‘dit is een uitdaging die we gezamenlijk aangaan.’ We blijven een instellingsterrein met diverse klinische afdelingen, veel zal hetzelfde blijven. Tegelijkertijd moeten we ons instellen op de 1,5 meter samenleving. Maar we blijven doen waar we goed in zijn: samen zorg verlenen.”

Bron: Communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw