Menu

banner nieuws

GGZ Oost Brabant start met de online zelfhulp inloop. Het is elke ochtend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur en op maandagavond en woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. De online inloop is gericht op uitwisseling van ervaring en zelfhulp.

Deelname aan de online zelfhulpgroep is vrijblijvend en men kan op ieder moment instromen. Het is geen hulpverleningsgroep, maar echt een zelfhulpgroep. Het gaat dus niet om behandeling en we geven geen advies. De focus ligt op het met elkaar uitwisselen en onderzoeken hoe iemand persoonlijke verantwoordelijkheid kan nemen voor het eigen welbevinden. Er zijn in ieder geval twee ervaringsdeskundigen aanwezig in de groep en zij nemen de rol van gespreksleider op zich.

Thema’s
We werken aan de hand van thema’s, zie onderstaande lijst. De gespreksleider stellen vragen die met de thema’s te maken hebben. Er is allereerst ruimte om je verhaal kwijt te kunnen.

Maandag

Hoop

Dinsdag

Persoonlijke verantwoordelijkheid

Woensdag

Eigen ontwikkeling

Donderdag

Opkomen voor jezelf

Vrijdag

Steun

Meedoen

Wie wil deelnemen aan een gesprek, kan een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er worden dan gegevens en instructies gestuurd hoe in te loggen, plus wat ‘huisregels’ om de privacy te waarborgen en goed met elkaar uit te kunnen wisselen.

Om deel te kunnen nemen is ieder geval een apparaat nodig met internettoegang (telefoon, tablet of laptop).

We starten maandag 4 mei.

Bron: Evelien Hulshof, coördinator ervaringsdeskundigheid

Ga naar boven

Achtergrond-blauw