Menu

banner nieuws

Eind april startte GGZ Oost Brabant met een online zelfhulp inloop. Iedere ochtend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur en op maandagavond en woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur, kunnen clienten daar ervaringen uitwisselen onder begeleiding van ervaringsdeskundigen. Antje ging langs bij Loes, ervaringdeskundige bij het Specialistisch Centrum voor Eetstoornissen. 

"Door de corona-crisis zitten mensen veelal thuis, alles ligt even stil, therapieën worden anders vormgegeven. Daarom wilden we een online inloop organiseren, zodat mensen hun verhaal kwijt kunnen", vertelt Loes.

Deelname aan de online zelfhulpgroep is vrijblijvend en men kan op ieder moment instromen. Het is geen hulpverleningsgroep, maar echt een zelfhulp groep. De focus ligt op het met elkaar uitwisselen van ervaringen en onderzoeken hoe iemand persoonlijke verantwoordelijkheid kan nemen voor het eigen welbevinden. Wie wil deelnemen aan een gesprek, kan een mailtje sturen naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er worden dan gegevens en instructies gestuurd hoe in te loggen, plus wat ‘huisregels’ om de privacy te waarborgen.

Bron: Communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw