Menu

banner nieuws

Samen de zichtbaarheid van de kind- en jeugdpsychiatrie in de regio nog meer vergroten, dat is het doel. Op 18 juni verwelkomen we de poli van Herlaarhof, onderdeel van Reinier van Arkel, in Oss. “We kijken uit naar de samenwerking”, vertelt Ineke Meijerink, hoofd Kind- en Jeugd GGZ Oost Brabant regio Oss/Uden/Veghel.

Herlaarhof zat voorheen met een polikliniek aan de Schadewijkstraat in Oss. Op 17 juni verhuizen zij officieel naar Arsis. “Er waren al geruime tijd verkennende gesprekken met Reinier van Arkel. Daaruit ontstond een gezamenlijk doel, de zichtbaarheid van de kind- en jeugdpsychiatrie nog meer vergroten in de regio. Voor zowel cliënten als verwijzers.”

De medewerkers van de poli van Herlaarhof zullen hun intrek nemen op de eerste verdieping van Arsis, aangrenzend aan Kind & Jeugd. “We willen elkaar versterken. We zitten nu in de fase om te onderzoeken hoe we dit willen gaan vormgeven. Zo kijken we naar de mogelijkheden om de psycho-educatie groepen voor ouders en kinderen samen te gaan verzorgen. Daarnaast willen we samen de deskundigheid bevorderen. Dat deden we al binnen het team van Kind & Jeugd, maar Herlaarhof sluit daarbij aan.” De opties liggen nog open, stelt Ineke. “We zitten dicht bij elkaar wat de gelegenheid geeft om te onderzoeken waar we samen kunnen optrekken. Ik zou mij goed kunnen voorstellen dat we bijvoorbeeld de triage over een tijdje samen op gaan pakken.”

Op 18 juni vindt een welkom-moment plaats met beide teams in Arsis.

Bron: Kind & Jeugd, Communicatie 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw