Menu

banner nieuws

Hoe neem je afscheid van een dierbare in deze moeilijke tijden? Lianne blogt over wat haar bezighoudt in tijden van corona. Ze is directeur behandelzaken/ klinisch psycholoog op Huize Padua.

Afscheid nemen van een dierbare is altijd lastig, zeker in deze tijd waarin we afstand van elkaar moeten houden. Elkaar geen arm om de schouder mogen slaan of een knuffel mogen geven. Op Huize Padua hebben we helaas enkele cliënten verloren aan het corona-virus. Om op een waardige manier afscheid van hen te nemen met nabestaanden, cliënten en hulpverleners hebben we met de teams gezocht naar oplossingen. Waarbij de veiligheid voorop staat.

Een veldje net buiten het terrein, beschut tussen de bomen, bood de oplossing. Daar konden we samenkomen op gepaste afstand en afscheid nemen van de cliënten. Het afscheid was waardig en deed recht aan de overledenen. Familieleden hielden prachtige speeches en cliënten legden bloemen neer. Ook in deze tijden is het belangrijk dat mensen hun laatste groet kunnen brengen aan hun dierbaren en dat ze zich gezien en gehoord voelen. Met de geestelijk verzorgers bekijken we momenteel de mogelijkheden om een bijeenkomst te organiseren waarbij we op een symbolische wijze stilstaan bij de impact van de corona-crisis.

Bron: Communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw