Menu

banner nieuws

Op 1 oktober is de nieuwe, maandelijkse POP-poli (Psychiatrie, Obstetrie (verloskunde) en Pediatrie (kindergeneeskunde)) in het Maasziekenhuis Pantein van start gegaan. Deze poli is speciaal bedoeld om vrouwen met psychische klachten voor, tijdens en/of na de zwangerschap te helpen.

Voor deze POP-poli werkt het Maasziekenhuis Pantein samen met GGZ Oost Brabant, regio Land van Cuijk en Noord-Limburg. De tweede POP-poli voor ons als organisatie. Vanaf 2013 werkt het team van Angst- Dwang- en Stemmingsstoornissen (ADS) in de regio Oss/Uden/Veghel samen met het Bernhoven ziekenhuis voor de POP-poli.

Ondersteuning

Zwanger zijn en een baby verwachten zijn grote gebeurtenissen in het leven van een aanstaande moeder. Gebeurtenissen die voor veel veranderingen kunnen zorgen. Dit kan klachten als angstigheid en somberheid oproepen. Daarnaast zijn er ook vrouwen die in behandeling zijn voor psychische klachten en graag zwanger willen worden, maar zich afvragen of dit mogelijk is. De POP-poli biedt hen ondersteuning. Het team, bestaande uit een gynaecoloog, kinderarts van het Maasziekenhuis Pantein en psychiaters, verpleegkundig specialist/case manager van GGZ Oost Brabant bieden ondersteuning door begeleiding, advies en thuisbezoek.

Maandelijks

Iedere eerste donderdagmiddag van de maand vindt de poli plaats in het Maasziekenhuis Pantein. Voor een afspraak op de POP-poli is een verwijzing nodig van een medisch specialist, verloskundige of de huisarts.

Ga naar boven

Achtergrond-blauw