Menu

banner nieuws

Na 17 jaar neemt het Regionaal Autisme Centrum (RAC)  de woonvoorziening voor mensen met autisme De Boerderij in Reek over van GGZ Oost Brabant. De zorg en woonplekken blijven hierdoor op de vertrouwde locatie. De bewoners hoeven niet te verhuizen. 

 

Toen GGZ Oost Brabant in 2019 bekendmaakte de autismezorg uit Reek te willen verplaatsen naar Huize Padua in Boekel, staken bewoners, ouders en medewerkers de koppen bij elkaar. De bewoners wonen er al tientallen jaren en wilden graag in Reek blijven. De oplossing werd gevonden in de overdracht van de zorg naar Regionaal Autisme Centrum (RAC), die het stokje overneemt. Bert van IJken, algemeen directeur en psychiater van RAC: “De overdracht van GGZ Oost Brabant naar het RAC verloopt in goede harmonie. Alle partijen hebben hetzelfde belang: het welzijn van de bewoners. Gelukkig kunnen de bewoners in Reek blijven wonen.”

Weinig gevolgen voor bewoners en medewerkers

De komst van het RAC heeft in eerste instantie weinig gevolgen voor de bewoners. De locaties blijven in stand, het gros van het personeel blijft en ook de voorzieningen zijn hetzelfde. Voor oprichtster Corrie Kersten, inmiddels 82 jaar, komt het afscheid van de plek wel dichterbij omdat ze inmiddels is verhuisd. Ze is blij dat de voorziening waar zij veertig jaar haar ziel en zaligheid in heeft gestoken, blijft voortbestaan en de bewoners niet hoeven te verhuizen. 

Historie WWA De Boerderij

Corrie Kersten startte in 1981 aan de Schaijksestraat in Reek met De Boerderij: een plek waar twintig mensen met autisme en een normale intelligentie onder begeleiding kunnen wonen. De Boerderij is verspreid over drie locaties in Reek: De Boerderij zelf aan de Schaijksestraat en De Pastorie en De Octaaf aan de Mgr. Borretstraat. De bewoners worden zoveel mogelijk gestimuleerd om binnen hun eigen mogelijkheden deel te nemen aan de samenleving.

Ga naar boven

Achtergrond-blauw