Menu

banner nieuws

GGZ Oost Brabant heeft met het initiatief ‘Gangmakers en veiligheidsoverleggen’ de IGZ ZorgVeiligPrijs 2014 gewonnen. Dat maakte prof. Cor Kalkman, de juryvoorzitter, vandaag bekend op het jaarlijkse patiëntveiligheidscongres van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Eerder deze week won onze organisatie de Nationale Jeugdzorg Prijs, de Gastvrijheidszorg Award en een prijs voor de beste publicatie op het behandelaanbod EMDR.

Juryoordeel IGZ

Het initiatief van GGZ Oost Brabant laat volgens de jury zien waar het om gaat en draait in de gezondheidszorg: een cultuur waar veilige menslievende zorg wordt geboden en waarin wordt geleerd van elkaar. Binnen onze organisatie wordt veiligheid structureel in ieder team besproken onder leiding van de zogenoemde ‘Gangmakers’. Deze gangmakers kennen het werkproces omdat zij middenin de praktijk van alledag werken. Klik hier om meer te lezen.

Eerdere prijzen deze week

Eerder deze week won onze organisatie de Nationale Jeugdzorg Prijs 2014 met het project ‘Een Sprong Vooruit’ van onderzoeker / promovendus Sanne Rasing. Locatie ’t Warant in Helmond won de Gastvrijheidszorg Award 2014. Ook klinisch psycholoog Paul de Bont viel in de prijzen, hij ontving de Francine Shapiro Award voor zijn wetenschappelijke artikel in Behavior Therapy in 2013. Dit is de prijs voor de beste publicatie op het gebied van EMDR.

Bron: communicatie
Datum: 19 juni 2014

Ga naar boven

Achtergrond-blauw