Menu

banner nieuws

Paul de Bont wint de Francine Shapiro Award voor zijn wetenschappelijke artikel ‘Treating PTSD in patients with psychosis: a within-group controlled feasibility study examining the efficacy and safety of evidence-based PE and EMDR protocols’. Paul de Bont is werkzaam als klinisch psycholoog bij GGZ Oost Brabant (Land van Cuijk en Noord-Limburg) en is als onderzoeker/promovendus verbonden aan T.TIP Treating Trauma in Psychosis (http://www.ttip.nl/).

Het artikel is gepubliceerd in Behavior Threrapy in 2013. Paul schreef deze publicatie samen met Prof. Dr. Agnes van Minnen, verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en Prof. Dr. Ad de Jongh, verbonden aan de Vrije Universiteit (ACTA) en de Universiteit van Amsterdam. 

agnes van minnen 153x130  ad de jongh

Prof. Dr. Agnes van Minnen  Prof. Dr. Ad de Jongh

De winnende publicatie beschrijft een onderzoek naar Prolonged Exposure (PE) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). PE en EMDR zijn gangbare therapieën voor posttraumatische stressstoornis (PTSS). Vraagstelling van het onderzoek was of deze behandelingen ook veilig en doeltreffend zijn als ze toegepast worden bij mensen met een psychotische stoornis. De resultaten zijn veelbelovend en suggereren dat PTSS patiënten met een psychotische stoornis baat hebben bij een behandeling gericht op traumaverwerking (PE en EMDR). 

De Francine Shapiro Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van de beste publicatie op het gebied van EMDR. De selectie vindt plaats door de EMDR Europe Research Committee. Paul neemt zijn prijs in ontvangst tijdens het EMDR congres in Edinburgh, Schotland, dat gehouden wordt van 26 tot 29 juni 2014 (http://www.emdr2014.com/conference/).

Ga naar boven

Achtergrond-blauw