Menu

banner nieuws

Het innovatienetwerk Gideonsbende van GGZ Oost Brabant organiseert in september een tweedaagse Hackathon. Doel van deze GGZ-Hackathon is om twee apps te ontwikkelen die de zorg voor onze cliënten verbeteren.

Een hackathon is een bijeenkomst waar software- en website-ontwikkelaars (hackers) aan gezamenlijke projecten werken. Tijdens de GGZ-Hackathon op 18 en 19 september buigen de ontwikkelaars, verdeeld over twee groepen, zich over twee apps.

Eén app heeft als thema suïcidepreventie en is bedoeld voor medewerkers, die suïcidale cliënten behandelen of begeleiden. In de app vinden zij informatie over diagnostiek, een toolkit en een vragenlijst. De app gaat ondersteunend werken aan de training suïcidepreventie die de cliëntgebonden medewerkers van GGZ Oost Brabant volgen.

De tweede app (werktitel HOPPA) heeft als thema het Herstel Ondersteunings Plan en is bedoeld voor cliënten, die met zo’n plan werken. Zij kunnen via de app aantekeningen maken, bijvoorbeeld over hun emoties. De begeleiders krijgen als de cliënt dat wil inzicht in de app en kunnen zo desgewenst ook interveniëren.

Na de GGZ-Hackathon zullen de prototypes verder ontwikkeld worden. De bedoeling is dat beide apps vrij beschikbaar komen.

Innovatieve ideeën
De Gideonsbende is er om innovatie binnen GGZ Oost Brabant een boost te geven en is sinds 2014 actief. De ambitie is om een netwerk van innovatieve medewerkers op te bouwen die met elkaar werken aan innovatieve ideeën, van elkaar leren en elkaar inspireren. Het streven is dat het netwerk zich als een olievlek verspreidt en steeds meer medewerkers aan zich weet te binden.

Datum en locatie GGZ-Hackathon
vrijdag 18 september 9.00 uur tot zaterdag 19 september 2015 17.00 uur
Locatie: Brouwershof, Huize Padua, Boekel

Meer informatie?
Over de Hackathon: Ludo Arts: E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., M 06 43 04 89 00
Over de Gideonsbende: Debby Postulart: E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., M 06 53 24 37 74
Edwin de Koning: E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., M 06 51 45 12 02

Klik hier voor de poster.

Bron: Edwin de Koning, namens de Gideonsbende

Ga naar boven

Achtergrond-blauw