Menu

banner nieuws

De bouw van het gezondheidscentrum op Park Zwanenberg in Oss gaat hard. Begin volgend jaar opent het zijn deuren. De organisaties die straks vanuit het nieuwe gezondheidscentrum samen werken hebben het gebouw Plein Zwanenberg gedoopt. Zwanenberg omdat het onderdeel uitmaakt van een groter geheel. En Plein vanwege het open karakter van het centrum waar ontmoeten in een levendige omgeving centraal staat.

Over Plein Zwanenberg
Plein Zwanenberg is hét nieuwe gezondheidscentrum voor Oss en omgeving. De organisaties die zich vestigen in en om het centrum bieden ieder hun eigen vorm van zorg en welzijn en werken daarnaast samen aan een gezonder Oss. Kennis en expertise wordt gedeeld met als doel voorkomen van zorg. Daarom organiseert het gezondheidscentrum diverse activiteiten die jong en oud helpen lichamelijk en geestelijk gezond en fit te blijven of te worden. Maar samenwerking stopt niet bij de voordeur, het gezondheidscentrum is voortdurend op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden met professionals in de wijk en in de omgeving.

De partijen die samen het gezondheidscentrum vormen zijn: Pantein Thuiszorg, Podotherapie Dennemann, Welzorg thuiszorgwinkel, Livit Orthopedie, Medifit, BrabantZorg , Bernhoven polikliniek Oss, GGZ Oost Brabant, Indigo en Oederma. Ook Huisartsenpost HOV neem zijn intrek in Plein Zwanenberg.

Logo Plein ZwanenburgOver het logo
Het logo bestaat uit een visueel- en een tekstelement. In het visuele element is het dak van de historische kapel te zien, dat bij de ingang van het nieuwe gezondheidscentrum ligt en later een functie krijgt in het gezondheidscentrum. Het is een herkenbaar element van Plein Zwanenberg. De lijnen staan symbool voor de professionals die samen het gezondheidscentrum vormen. De lijnen gaan twee kanten op. Naar buiten wat aangeeft dat samenwerking niet stopt bij de voordeur. En naar binnen toe wat symbool staat voor de ontmoeting en bundeling van expertise. Maar ook voor de ontmoeting met bezoekers op Plein Zwanenberg.

Status Plein Zwanenberg
De bouw van het gezondheidscentrum loopt op schema en bevindt zich in de afbouwfase. De toekomstige ruimtes zijn allemaal zichtbaar en het gebouw is bijna glasdicht. Ook wordt de laatste hand gelegd aan de keuze voor de materialen van de afwerking en inrichting. Het afbouwen en inrichten neemt nog een aantal maanden in beslag. De openingsdatum wordt in het najaar bekend.

Bron: Brabantzorg

Ga naar boven

Achtergrond-blauw