Menu

banner nieuws

Dinsdag 10 november, de dag van de Mantelzorg, verschijnt het nieuwe nummer van de LINK, het publieksmagazine over psychische gezondheid met als thema ‘Mantelzorg’. Deze stille rotsen in de branding vertellen wat zij moeten doen en laten voor hun kind, tante, moeder met een psychiatrische aandoening.

Ook dit nummer neemt een bekende Nederlander plaats op de sofa, deze keer vertelt Lucille Werner openhartig over haar leven: ‘Uiteindelijk geeft het veel verrijking als je iets voor een ander kunt doen’.

Inhoud van de Link:
Drie portretten van mantelzorgers
Neem Jolanda Huijberts, zij zorgde jarenlang voor haar zoon Martijn die lijdt aan psychotische kwetsbaarheid: ‘Natuurlijk, zijn ziekte maakt hem kwetsbaar, maar ik geloof in hem. Dat heb ik altijd gedaan.’

‘Gevoel zegt me niets’
Een reportage over de polikliniek ASS, mensen met een gemiddelde of hoger dan gemiddelde intelligentie en autisme hebben vaak een heel lange weg te gaan naar de diagnose. Zoals Sjannie de Lepper en Hubert Gabel, zij vertellen over hun autisme waar ze tegenaan liepen op het gebied van werk, relaties en zelfstandig wonen en hoe zij de rol van de partner erin zien.

‘Hoge pieken, diepe dalen’
In dit achtergrondverhaal vertelt Pieter Vugt over zijn bipolaire stoornis: ‘Mijn vrouw heeft vaak eerder in de gaten dat het niet goed met me gaat dan ik zelf. ‘Je bent depressief aan het worden’, zegt ze dan.

‘Ik daag ze uit hun grenzen op te zoeken’
De werkdag van bewegingsagoog Nick Vroon, hij werkt met mensen met niet-aangeboren hersenletsel op Huize Padua.

Verder onder meer een gesprek met ketenpartners over psychiatrie in de wijk; een nieuwe nieuwsrubriek met actuele mediatips en nieuws over onder meer het STORM-project een unieke samenwerking van GGZ Oost Brabant en verschillende ketenpartners tegen somberheid bij jongeren.

Lees de nieuwe LINK digitaal

Over LINK 
De LINK bestrijdt de vooroordelen en taboes die er rusten op het hebben van een psychische aandoening. De LINK heeft een oplage van 100.000 en wordt verspreid als bijlage bij edities van het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en de Gelderlander en via diverse zorglocaties en zorgcentra. Ook kunt u het blad digitaal bekijken op onze website www.ggzoostbrabant.nl/LINK-2-2015 of een exemplaar opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Bron: Communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw