Menu

banner nieuws

Gouden Held Eric Somers web1 2016Tijdens de Andersdag van GGZ Oost Brabant is de prijs voor Gouden Held 2016 uitgereikt aan Eric Somers. Eric is teamleider klinieken van GGZ Oost Brabant in Helmond en in die rol ook gangmaker veiligheid. Hij geeft volgens de jury het best gestalte aan het veiligheidsbeleid van GGZ Oost Brabant en fungeert als inspirerend voorbeeld voor anderen.

Een klein gedeelte uit de voordracht voor Eric: “Eric neemt elk initiatief op het gebied van veiligheid op en omarmt deze. Hij neemt hierin een sleutelrol en vervult als motivator en kartrekker zijn rol. Aandachtsgebieden die hij heeft opgenomen zijn onder andere: veilig werken, het project Drang naar minder dwang met als grote doel niet separeren, medicatieveiligheid, brandveiligheid, de transformatie van kliniek naar High Intensive Care en de daaraan gerelateerde bouwkundige aanpassingen, patiëntveiligheid en medewerkersveiligheid. Dit doet Eric met een betrokken en bevlogen houding. Hij is betrouwbaar en geeft vorm aan het verbindend werken tussen de klinieken, de teams en de locatie Helmond. Eric ga vooral zo door!”

Verkiezing Gouden Held

In de nominatieronde zijn tijdens de Veiligheidscafé’s drie genomineerden bekendgemaakt. Uit deze drie genomineerden hebben de leden van de regiegroep Veiligheid vervolgens Eric tot Gouden Held verkozen.Hij kreeg de prijs - een gouden beeldje en een bedrag voor een leeractiviteitop het gebied van kwaliteit en veiligheid- uit handen van bestuurslid Fred Pijls. 
In voorgaande jaren zijn verkozen tot Gouden Held: Ronnie van Diemen, Jaap Jacobs en Henriette aan de Stegge.

Andersdag over veiligheid en kwaliteit

De uitreiking van de Gouden Held vond plaats tijdens de Andersdag van GGZ Oost Brabant op 24 maart 2016. Deze jaarlijkse dag over veilige zorg voor medewerkers en externe genodigden had dit jaar als thema ‘onze zorgprofessional die verbindt door het delen van kennis en kunde’.

Bron: Petra van Erp, namens de regiegroep veiligheid

Ga naar boven

Achtergrond-blauw