Menu

banner nieuws

GGZ Oost Brabant is voornemens per 1 oktober 2016 haar Helmondse verblijfs- en behandelvoorziening Claar over, die langdurig ruimte biedt aan 10 jongeren tot 18 jaar, te sluiten. 

De Raad van Bestuur neemt hierover medio juli een definitief besluit na advies van de medezeggenschap.
De continuïteit van behandeling wordt gegarandeerd, hierin trekt de GGZ-organisatie nadrukkelijk samen op met de gemeente Helmond en ketenpartners. GGZ Oost Brabant draagt zorg voor een zorgvuldige verhuizing van alle jongeren naar een andere verblijfs- en/of behandelplek. De jongeren en hun ouders worden actief betrokken bij het vinden van een passende plek.

Achtergrond voorgenomen besluit
De Raad van Bestuur heeft het voorgenomen besluit tot sluiting genomen, omdat de voorziening in het licht van de veranderingen in de zorg(wetgeving) en door een ander financieringsmodel niet meer kwalitatief past in het zorgaanbod. Kind en Jeugd GGZ van GGZ Oost Brabant richt zich vanuit haar specialistische GGZ-expertise toenemend op consultatie, behandeling en begeleiding en steeds minder op langdurige verblijfsvoorzieningen.

Vervolgperspectief
De komende tijd zal samen met de jongeren en hun ouders/pleegouders/voogden invulling worden gegeven aan het vervolgperspectief voor hun woon- en behandelplek.
Ook voor 10 medewerkers heeft de sluiting gevolgen. Evenals de jongeren en hun ouders, worden zij nauw betrokken bij hun eigen vervolgtraject en daar waar mogelijk herplaatst.


Bron: Vivianne Viguurs, manager communicatie bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of M 06 – 10 55 11 30.

Ga naar boven

Achtergrond-blauw