Menu

banner nieuws

Logo Verwarde PersonenKleinschalig zoeken, kleinschalig vinden en vervolgens op een efficiënte manier de zaak regionaal organiseren.

Dat is het uitgangspunt van de integrale aanpak voor zorg en veiligheid waar Oost-Brabant sinds een jaar mee aan de slag is. Verschillende partijen werken hierin nauw samen, waaronder 40 gemeenten, de Regionale Ambulance Voorziening (RAV), politie, Openbaar Ministerie, Novadic Kentron (verslavingszorg) en drie GGZ-instellingen (Reinier van Arkel, GGzE en GGZ Oost Brabant).

Organiseren van nabijheid
In het Burgemeestersblad van juni vertelt Burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel als een van de aanjagers van de integrale aanpak hoe Oost-Brabant omgaat met dit vraagstuk. Het artikel Organiseren van nabijheid op pagina 4-6 geeft een mooie inkijk hoe in onze regio de ketenaanpak gestalte krijgt. Op 15 september a.s. worden de resultaten tijdens een conferentie toegelicht van de eerste fase met o.a. de pilot met de Wijk-GGD-er in Vught en psycholance in Eindhoven. Tevens wordt dan het plan van aanpak voor het vervolg gepresenteerd.

Bron: Stuurgroep Ketensamenwerking Verwarde personen en acute situaties, Vivianne Viguurs

Ga naar boven

Achtergrond-blauw