Menu

banner nieuws

Mede naar aanleiding van de Zembla-documentaire ‘Martijn wil een huis en een tuintje’ is een intern onderzoek uitgevoerd onder leiding van een extern deskundige. Het onderzoek was gericht op datgene wat we van deze casus kunnen leren. Dit soort onderzoeken gericht op continue verbetering van de kwaliteit en veiligheid van zorg, voeren we als GGZ Oost Brabant met regelmaat uit conform ons beleid.Het onderzoeksrapport is onlangs opgeleverd en de bevindingen zijn gedeeld met de intern betrokkenen. De uitkomst richt zich op drie punten: betere benutting van onze interne kennis en kunde (in dit geval die van de HIC’s in Huize Padua en Helmond), verdere versterking van de ketensamenwerking en betere begrenzing van de invloed van naasten op het behandelbeleid. Deze verbeteracties zijn opgepakt en worden komend jaar gemonitord.

Het is een intern rapport wat betekent dat het niet verder wordt gedeeld.

Hoe is het met Martijn?
Inmiddels is Martijn weer terug in de regio Oost-Brabant en daarmee valt hij onder de zorgplicht van onze organisatie. Met hem en zijn naasten zijn we in gesprek om opnieuw te kijken naar een plek waar hem passende, veilige zorg en behandeling kan worden geboden. We blijven ons ten uiterste inspannen om voor Martijn een zo stabiel mogelijk leven te bereiken.

Bron: Afdeling Communicatie - Vivianne Viguurs, woordvoerder E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. M 06 – 10 55 11 30

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw