Menu

banner nieuws

Vandaag, 10 november, verschijnt het nieuwe nummer van de LINK, het publieksmagazine over psychische gezondheid.

 In de Link onder meer:

 • - Jaarlijks zijn er alleen al in Nederland meer dan 37.000 jongeren ernstig depressief. Oost-Brabant maakt werk van depressie preventie sinds er het afgelopen jaar meerdere zelfdodingen waren onder jongeren in de Peelregio/Helmond.

 • - Een gesprek met zanger & rapper, Gers Pardoel: ‘Voor mij is muziek maken een soort van therapie’

 • - Portretten: drie vrouwen vertellen hoe angststoornis hun dagelijks leven ontwrichtte, en hoe ze er nu mee omgaan.

 • - Maak kennis met Giovanny. Hij kreeg de diagnose licht verstandelijk beperkt met een psychiatrische aandoening (LVB-P). Hoe ziet zijn leven eruit? In deze reportage aandacht voor dit zorgcircuit, dat al 35 jaar gespecialiseerd is in het behandelen van mensen vanaf 18 jaar met een LVB-P, psychiater Margriet Laar vertelt hoe ze daar werken.

 • - ‘Ons uitgangspunt is: nooit meer eenzame opsluiting’, vertelt teamleider over de High Intensive Care (HIC) langdurende zorg. Aan het woord komen ervaringsdeskundige en zorgprofessionals.

  LINK bestrijdt de vooroordelen en taboes die er rusten op het hebben van een psychische aandoening. De LINK heeft een oplage van 100.000 en wordt verspreid als bijlage bij edities van het Eindhovens Dagblad en de Gelderlander en via diverse zorglocaties en zorgcentra. Ook kunt u het blad digitaal bekijken op onze website  www.ggzoostbrabant.nl/digitaal/LINK-2-2016/index.html of een exemplaar opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  20161110 120632AS


  Bron: communicatie

 

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw