Menu

banner nieuws

De Sandwichscholing die GGZ Oost Brabant afgelopen donderdag 11 mei organiseerde in de regio Oss-Uden-Veghel heeft veel positieve reacties opgeleverd van de deelnemers. Vele huisartsen, POH-GGZ-ers en andere ketenpartners (ruim 50 in de middag en ruim 30 ’s avonds) kregen tijdens de bijeenkomst informatie over suïcide-preventie en medicatie.

Tom Kuipers, psychiater High Intensive Care en William Gremmen, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige namen het onderdeel suïcide-preventie voor hun rekening en vertelden over achtergronden en hoe hulpverleners het gesprek aan kunnen gaan met mensen die suïcidaal zijn. Om dit inzichtelijk te maken, werd vervolgens een situatie nagebootst, met behulp van een POH-GGZ die ook actrice is. Ook de suïcide-preventie app die GGZ Oost Brabant als hulpmiddel ontwikkelde kwam aan bod.

Medicatie
Naast dit onderdeel suïcidepreventie gaven Ina Nijkamp, programmaleider en verpleegkundig specialist, en Evelyn van Bussel, psychiater informatie over medicatie en hoe je kunt beoordelen welke medicijnen in bepaalde situaties het beste zijn. De papieren informatie die werd verstrekt vond gretig aftrek.

Het was de eerste keer dat een dergelijke geaccrediteerde gecombineerde scholing voor huisartsen, POH-GGZ-ers en ketenpartners werd gehouden. De bezoekers hebben gevraagd of er in het najaar een vervolg kan komen. Hieraan willen we graag gehoor geven, het was een waardevolle bijeenkomst en heeft onze relatie met ketenpartners verstevigd.

Bron: Inge Janssen
Datum: 15 mei 2017

Ga naar boven

Achtergrond-blauw