Menu

banner nieuws

Op 26 oktober oktober heeft toekomstig bewoonster Annie van Ieperen in het bijzijn van betrokken partijen het bouwbord aan de Burgemeester de Kuijperlaan in Veghel onthuld. Het voormalige regionaal gezondheidscentrum hier wordt de komende maanden verbouwd tot woonzorgcomplex voor ouderen met psychiatrische aandoeningen.

Edwin Dommerholt, directeur, regio Oss, Uden, Veghel is blij dat het startschot voor de verbouwing nu officieel is gegeven en kijkt uit naar de opening van de ouderenafdeling die gepland is voor mei 2018.

Bouwbord Veghel 1

Zorgverplaatsing
In 2015 heeft GGZ Oost Brabant het besluit genomen de zorg van landgoed Coudewater in Rosmalen elders in de regio onder te brengen. Vanaf dat moment is er samen met bewoners en hun naasten gekeken naar hun woonwensen en hoe we daar invulling aan konden geven. Voor 54 oudere cliënten betekent dit dat de Burgemeester de Kuijperlaan – na een verbouwing – een geschikte locatie is.

Healing environment
Het gebouw heeft na de verbouwing 54 appartementen met een eigen keukenblok, badkamer en toilet. Verder komen er in het pand onder andere centrale ontmoetingsruimtes en een kookstudio. Ook worden de ruimtes opener met meer lichtinval om zo een healing environment creëren. De buitenkant van het gebouw wordt op enkele kleine aanpassingen na in tact gehouden.

Start bouw 
Inmiddels is de sloop van de bestaande inrichting gereed. Nu wordt gestart met het aanpassen van de inrichting.

Meer informatie
Volg de verbouwing en ontwikkelingen op onze website http://www.ggzoostbrabant.nl/verblijf/burgemeester-kuijperlaan-veghel

Ga naar boven

Achtergrond-blauw