Menu

banner nieuws

Psychiater Rik KrebsPsychiater Rik Krebs heeft de 3e prijs gewonnen met de publicatie van het artikel ‘Bevlogenheid en burn-out in relatie tot persoonlijkheid en context bij aiossen psychiatrie: een verkennend onderzoek’ in het Tijdschrift voor Psychiatrie. Ten tijde van het schrijven van dit artikel was hij arts in opleiding tot psychiater, momenteel is hij psychiater bij een van de FACT-teams van GGZ Oost Brabant.

Het Tijdschrift voor Psychiatrie bekroont ieder jaar de beste drie artikelen met een aios als eerste auteur. Doel hiervan is om de jonge generatie te motiveren en waardering uit te spreken voor wetenschappelijke activiteiten van artsen in opleiding tot psychiater (aiossen). Tijdens de landelijke SAP-dag in juni 2018 (van Subvereniging Assistenten Psychiatrie) gaven de genomineerden een korte presentatie en koos het publiek de winnaar van de publieksprijs.

Waardering jury
Het artikel betreft de weergave van een onderzoek naar burn-outklachten onder 59 aiossen psychiatrie van vier opleidingsinstituten. De conclusie was dat het percentage aiossen met burn-outklachten verrassend lager was dan tot op heden beschreven in de literatuur. De jury waardeert de originaliteit van de studie en erkent de grote klinische relevantie van dit onderzoek voor de eigen beroepsgroep. Tevens wil de jury benadrukken dat dit onderzoek met zeer beperkte middelen is uitgevoerd, hetgeen getuigt van grote inzet en betrokkenheid. Het artikel is helder en gestructureerd geschreven, waarbij op evenwichtige wijze aandacht werd besteed aan de eventuele tekortkomingen.

Het artikel kwam tot stand in samenwerking met Aline Ewalds (ten tijde van het schrijven van dit artikel ook arts in opleiding tot psychiater, thans psychiater bij Reinier van Arkel en GGZ Momentum, ’s-Hertogenbosch), Paul van der Heijden (klinisch psycholoog, Reinier van Arkel, ’s-Hertogenbosch), Berry Penterman (psychiater GGZ Oost-Brabant, Boekel) en Koen Grootens (psychiater-klinisch farmacoloog, opleider Reinier van Arkel, ’s-Hertogenbosch en Radboud umc, afdeling Psychiatrie, Nijmegen).

Lees hier het artikel.

Bron: Berry Penterman, psychiater

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw