Menu

banner nieuws

Op 30 augustus jl. tekenden Erik Lemmen namens GGZ Oost Brabant en Wiebe Oosten namens De Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) regio Uden-Veghel een samenwerkingsovereenkomst. Met deze samenwerking kunnen we in de nachten betere palliatieve zorg verlenen aan onze cliënten op Huize Padua.

Ondertekening VPTZ 3 van 1 small
Wiebe Oosten en  Erik Lemmen

“Dit is een nieuwe stap in ons zorgaanbod en in de ondersteuning van cliënten”, vertelt zorgmanager Marieke Fleskens. “Er is bewust voor gekozen om hiermee te starten op Huize Padua omdat daar het grootste aantal cliënten permanent verblijft. We hopen dat we deze vorm van ondersteuning in de toekomst ook op andere locaties binnen GGZ Oost Brabant aan kunnen bieden.

Ondertekening VPTZ 1 van 1 small

 John Castelijns (verpleegkundig specialist GGZ Oost Brabant), Marieke Fleskens (zorgmanager GGZ Oost Brabant), Wiebe Oosten (voorzitter VPTZ), Erik Lemmen (directeur behandelzaken), Ingrid Kanters (coördinator VPTZ)

Over de VPTZ
De VPTZ biedt met behulp van de inzet van vrijwilligers praktische en mentale ondersteuning aan terminale patiënten en hun naasten. Zij zijn door opleiding en praktijkervaring uitstekend op hun taken voorbereid. Wat echter nog belangrijker is: Ze zijn zeer gemotiveerd om waar nodig deze vorm van ondersteuning te bieden. Vrijwilligers gezocht De VPTZ is op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers met ervaring of affiniteit met de psychiatrie. Ben jij (oud)-medewerker en heb je interesse, stuur dan een mail naar John Castelijns, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: Marieke Fleskens

                                             

Ga naar boven

Achtergrond-blauw