Menu

banner nieuws

Opening Deeltijdplus 6 van 1 smallOp dinsdag 2 oktober vond onder grote belangstelling van collega’s en ketenpartners de officiële opening plaats van de Deeltijdbehandeling-Plus van het Hoogspecialistisch Centrum voor LVB-Psychiatrie.

Programmaleider en psychiater Margriet Laar vertelde in haar openingswoord dat ze er trots op is dat - na het sluiten van de opnameafdeling Loef 3 - het team van LVB-P in staat is geweest om binnen zeer korte een nieuw vervangend behandelaanbod op te zetten. De eerste groep zit al vol en cliënten zijn positief over de nieuwe behandelvorm.

Esmay Haacke, GZ psycholoog in opleiding tot specialist, vertelde over het doel en de opbouw van de behandeling: het nieuwe behandelaanbod is gericht op stabilisatie van de (acute) psychiatrische problematiek, dusdanig dat de cliënt kan doorstromen naar een andere (lichtere) vorm van behandeling. De behandeling is ondersteunend, structurerend en individueel op maat en kan op heel korte termijn worden ingezet.

Opening Deeltijdplus 8 van 1 small  Opening Deeltijdplus 11 van 1 small
Henry Raijmaker verricht de openingshandeling        Muziektherapie

Rondleiding
Teamleider Henry Raaijmakers knipte vervolgens symbolisch een lint door waarmee de opening een feit was. Daarna konden de genodigden door middel van rondleidingen kennis maken met de verschillende therapieën die onderdeel uitmaken van de Deeltijdbehandeling-Plus. De reacties van collega’s en ketenpartners waren zeer positief.

Meer weten? Informatie over de Deeltijdbehandeling-Plus vind je op de website van het Hoogspecialistisch Centrum voor LVB-Psychiatrie.

Bron: Margriet Laar, Lisa Behrendt

 

© 2014 GGZ Oost Brabant | PrivacyDisclaimer |   Toegankelijkheidsverklaring  ISO9001 ISO9001 NEN

Ga naar boven

Achtergrond-blauw