Menu

banner nieuws

Carla en Nathan keuzekaarten samen beslissen

Foto: Communicatieadviseur Carla Jacobs en programmaleider Nathan Bachrach met de keuzekaarten

Om cliënten met persoonlijkheidsstoornissen te helpen met de keuze voor hun behandeling heeft GGZ Oost Brabant speciale Keuzekaarten Samen Beslissen ontwikkeld.

Cliënten kunnen met de keuzekaarten het gesprek aangaan met de behandelaar over hun mogelijkheden. Zo kiezen zij samen de behandeling die het beste past bij de problematiek en hulpvraag van de cliënt.

GGZ Oost Brabant werkt in het zorgprogramma Persoonlijkheidsstoornissen met drie bewezen effectieve behandelmethoden. Deze zijn elk beschreven op een Keuzekaart: Schematherapie, Mentalization Based Treatment (MBT) en Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders (GIT-PD).

Op de keuzekaarten is informatie te vinden over wat de therapie behelst, hoe deze eruitziet, wat het resultaat is, welke modules er zijn, het aanbod op de locaties Oss, Helmond en Boxmeer en de duur van de behandeling.

De kaarten zijn qua opzet geïnspireerd door de keuzekaarten bipolaire stoornissen van Mind en het Trimbos Instituut. Ze zijn in gedrukte vorm beschikbaar bij de intakers en zijn ook te downloaden op de website van GGZ Oost Brabant.

Bron: Communicatie

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw