Menu

banner nieuws

Sinds het begin van de coronacrisis werkt GGZ Oost Brabant intensief samen met de andere Brabantse zorgorganisaties in de langdurige zorg en thuiszorg. Dat doen we in het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ).

Het RONAZ is speciaal opgericht vanuit de corona-crisis om als zorgorganisaties samen te kunnen werken. Zorgorganisaties zoals Pantein, BrabantZorg en wij, doen hier aan mee, maar ook bijvoorbeeld overheidsorganisaties als GGD en GHOR. “Als we de handen ineen slaan kunnen we zowel voor onze medewerkers de juiste omstandigheden creëren, als voor onze cliënten goede zorg leveren”, aldus Anne-Marie Schram.

Het RONAZ werkt samen aan praktische zaken: een verdeelcentrum voor beschermende kleding, voldoende testen voor zorgmedewerkers en het gezamenlijk regelen van plekken voor patiënten uit het ziekenhuis die geestelijke gezondheidszorg of thuiszorg nodig hebben. Daarnaast wordt er onder andere afgestemd over ingewikkelde dilemma’s zoals de bezoekregeling. Zo vinden we samen het wiel uit. Dit filmpje (geluid aan) geeft een kijkje achter de schermen, waarin Anne-Marie Schram vertelt over deze bijzondere samenwerking.

Bron: Communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw