Menu

banner nieuws

LindaWillemsWat heeft een cliënt met multicomplexe problemen nodig om de kwaliteit van leven te verbeteren en regie te krijgen over zijn of haar eigen leven? Als antwoord op deze vraag is in de regio Oss-Uden-Veghel de pilot ‘Complex behandelarrangement’ gestart.

Linda Willems is projectleider van deze pilot: “Behandelaren vanuit verschillende teams, ervaringsdeskundigen en eventuele externe ketenpartners werken samen aan een gepersonaliseerde behandeling. Vernieuwend in deze pilot is dat we een casusregisseur (casemanager) en regiebehandelaar aan de cliënt met multiproblematiek koppelen, gedurende de hele cliëntreis.”


Bij de start van de behandeling heeft de cliënt een gesprek met de ervaringsdeskundige en de casusregisseur. Linda: “Zo kijken we met de cliënt hoe hij of zij regie kan nemen voor het eigen behandelproces, en is er aandacht voor persoonlijk herstel. In het cliënt-afstemmingsoverleg kijken we met regelmaat naar wie wat kan doen, met de cliënt, naasten, experts en eventueel externe ketenpartners. Zo werken we zonder ‘schotten’ samen aan een gepersonaliseerde behandeling op maat, vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid.”

Bron: Communicatie

Ga naar boven

Achtergrond-blauw