Menu

banner nieuws

KIJKsluiterGebruikers van MijnGGZOostBrabant zien vanaf deze week twee nieuwe functionaliteiten in het cliëntenportaal: herhaalrecepten en animatievideo’s over medicijnen.

Animatievideo’s via KIJKsluiter
Medicijnen werken het beste als ze op de juiste manier worden gebruikt. Daarom maakt GGZ Oost Brabant gebruik van het platform KIJKsluiter. Hier zijn ruim 8.000 animatievideo’s te vinden, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd. 

In de video’s wordt bijvoorbeeld verteld waar het medicijn voor bedoeld is, waar je op moet letten, de bijwerkingen en wat te doen als je het medicijn bent vergeten in te nemen of ermee wilt stoppen.

Gebruikers van MijnGGZOostBrabant zien in hun medicatie-overzicht direct de bijpassende animatievideo bij het voorgeschreven medicijn. De getoonde informatie wordt aangepast aan het geslacht en leeftijd van de gebruiker en de reden waarom het medicijn is voorgeschreven.

Aanvragen herhaalrecepten

Ook is het voor gebruikers nu mogelijk om via MijnGGZOostBrabant herhaalrecepten aan te vragen. Deze service is in de voorbereidingsfase van het portaal als relevante optie door cliënten aangedragen en is nu toegevoegd aan MijnGGZOostBrabant.

Ga naar boven

Achtergrond-blauw