Menu

banner nieuws

Logo CZGGZ Oost Brabant ontvangt van zorgverzekeraar CZ het predicaat ‘Beste zorg’ voor de behandeling van cliënten met ernstige eetstoornissen en voor de behandeling van cliënten met ernstige persoonlijkheidsstoornissen.

Voor het Hoogspecialistisch  Centrum voor Eetstoornissen  is het de tweede keer op een rij dat CZ dit predicaat uitreikt, voor de hoogwaardige kwaliteit van zorg voor onze cliënten en hun familie en naasten.  Zorgmanager Jacqueline van Vlerken is trots op het team: “Bij de behandelaren en verpleegkundigen is veel  expertise aanwezig voor de complexe behandelingen voor jeugdige en volwassen cliënten met eetstoornissen, op het  gebied van somatiek in combinatie met de (onderliggende) psychische stoornissen.  We passen de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen toe, om de zorg zo effectief en kwalitatief mogelijk aan te  bieden.”

Het Hoogspecialistisch Centrum voor Eetstoornissen werkt samen in de netwerken met huisartsen, kinderartsen, andere zorginstellingen, ziekenhuizen en universiteiten. “Dagelijks zijn we beschikbaar voor vragen en consultatie. Er  is veel aandacht voor de inzet  van ervaringsdeskundige cliënten en familieleden, om de kracht van ervaringsdeskundigheid  te integreren in de behandelingen. We blijven ons met passie en betrokkenheid inzetten voor onze patiënten en hun naasten, om te herstellen van de eetstoornissen.”
Recent is een wetenschappelijk artikel gepubliceerd over de preventie en behandeling van Covid-19 voor cliënten met eetstoornissen. “We zijn het eerste en tot nu toe enige Centrum  voor Eetstoornissen in Nederland dat de relatie met Covid-19 voor onze doelgroep heeft onderzocht.”

Kijk hier voor meer informatie over het zorgaanbod van GGZ Oost Brabant voor eetstoornissen.

Zorgprogramma persoonlijkheidsstoornissen

Ook het zorgprogramma Persoonlijkheidsstoornissen van GGZ Oost Brabant ontvangt het predicaat ‘Beste zorg’ voor de behandeling van cliënten met ernstige persoonlijkheidsstoornissen. Programmaleider Nathan Bachrach noemt dit een mooi resultaat van de gezamenlijke inspanningen in de drie regio’s Helmond, Land van Cuijk en Oss-Uden-Veghel. “Vanuit de teams in deze regio’s bieden we zorg aan mensen met persoonlijkheidsstoornissen op het beste niveau. Binnen de teams is er ruimte voor deskundigheidsbevordering, wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Dit vormt een belangrijke onderdeel van ons zorgprogramma en dat heeft een belangrijke rol gespeeld in het behalen van het predicaat. De ingezette koers bouwen  we de komende jaren met elkaar verder uit, met als doel de zorg voor deze doelgroep continu te optimaliseren naar de laatste wetenschappelijke inzichten.”

Kijk hier voor meer informatie over het zorgaanbod van GGZ Oost Brabant voor persoonlijkheidsstoornissen.

CZ ‘Beste zorg’
Zorgaanbieders die volgens de kwaliteitskaders van CZ voor deze zorg als beste scoren, worden als voorkeurs zorgaanbieder bestempeld: deze 'beste' zorgaanbieder op het gebied van de gekozen aandoening, wordt aanbevolen door CZ bij haar verzekerden. Meer informatie op: https://zorgvinder.cz.nl/

Interesse om ook bij te dragen aan de beste zorg voor eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en trauma? Bekijk ons vacature-overzicht

Ga naar boven

Achtergrond-blauw