Menu

banner nieuws

Elf organisaties die zorg bieden aan jeugd in Brabant starten op woensdag 24 september met de actie KopjeOnder.nu. Hun statement: “De jeugdzorg dreigt kopje onder te gaan wanneer de Transitie jeugdzorg (Kinder en Jeugd GGZ, Jeugdzorg en LVB) in dit tempo wordt doorgevoerd. Wij staan achter de bedoeling van de transitie; maar de snelheid en bezuiniging waarmee dit nu gebeurt, draagt volgens ons niet bij aan een verantwoorde invoering.”

Met deze actie willen de zorgaanbieders medewerkers, cliënten en andere betrokkenen een platform bieden om hun zorgen te uiten. Het initiatief heeft een eigen campagnesite met informatie en tools om zowel digitaal als fysiek in actie te komen.

Social media-trending topic
Om 14:00 uur vandaag als het debat in de Tweede Kamer is gestart, organiseert het platform een ‘social media-trending topic’, concentratie van digitale aandacht op alle soorten social media (Twitter, Facebook, Linkedin, Instagram, Whatsapp) om de zorgen over het op deze manier doorvoeren van de transitie zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen. Op de actiewebsite kunnen bezoekers hun eigen gezicht plaatsen in het campagnebeeld en delen via social media, om zo aandacht te vragen voor de zorg voor jeugd.

Ga naar www.kopjeonder.nu voor meer informatie.

Ga naar boven

Achtergrond-blauw