Menu

banner nieuws

Bijzondere woonwensenVanaf 1 april 2015 gaat de regeling ‘Bijzondere woonwensen’ van kracht. Een regeling met betrekking tot de verstrekking en bekostiging van huisvesting en verzekeringen. Meer hierover in dit bericht. Hierin Ook korte update over de stand van zaken van de producten en diensten die in het kader van de projecten van Zorgaanspraken – Wie betaalt waarvoor? worden herzien.

Regeling Bijzondere woonwensen
In de folder van Bijzondere woonwensen staat de volledige regeling beschreven. Het gaat hierbij om ‘huisvestiging en verzekeringen’. Over de gerelateerde onderwerpen telefonie, televisie en internet (TTI) wordt u op een later tijdstip nader geïnformeerd.

Stand van zaken herziening Zorgaanspraken
Het gaat hierbij om herzieningen op basis van overheidsmaatregelen; de AWBZ-pakketmaatregelen. Hierbij is de kerngedachte: Wanneer GGZ Oost Brabant geen vergoeding ontvangt vanuit de AWBZ of van een andere instantie, moeten cliënten zelf gaan betalen voor bepaalde producten en diensten.

Vorig jaar afgerond

  • Taxivervoer, wie betaalt waarvoor?
  • Extra eten en drinken, wie betaalt waarvoor?

Zowel het taxivervoer (10-3-2014) als het extra eten en drinken (1-12-2014) zijn herzien.

Onlangs geïmplementeerd

  • Wasverzorging, wie betaalt waarvoor?
  • Bijzondere woonwensen, wie betaalt waarvoor?

Niet op 1 maart, maar op 1 april 2015 is de nieuwe wasregeling van kracht gegaan. De wasverzorging binnen GGZ Oost Brabant is herzien en cliënten zijn nu zelf verantwoordelijk voor het wassen van persoonsgebonden wasgoed.
Zoals we al beschreven, is vanaf 1 april 2015 ook de regeling Bijzondere woonwensen ingegaan.

In voorbereiding

  • Aanvullende medische kosten, wie betaalt waarvoor?
  • Ontspanning en begeleiding buiten de instelling, wie betaalt waarvoor?

Twee projectgroepen onderzoeken in samenwerking met vertegenwoordigers van de Cliëntenraad deze zorgaanspraken. Zij bekijken kritisch om welke producten en diensten het daadwerkelijk gaat, hoe deze op dit moment binnen GGZ Oost Brabant worden verstrekt en bekostigd, en hoe deze in de toekomst behoren te worden aangeboden en betaald.

De verwachting is dat deze projecten aankomende zomer worden geïmplementeerd en afgerond.

Wij houden u op de hoogte
Tot zover dit bericht. Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd en wij houden u op de hoogte! Voor vragen kunt u terecht bij de teamleider van uw afdeling, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of zie www.ggzoostbrabant.nl voor alle informatie.

Bron: Projectgroep Zorgaanspraken – Wie betaaltwaarvoor?

Ga naar boven

Achtergrond-blauw