Menu

banner nieuws

TovertafelAfdeling De Vonder is met het idee van de Tovertafel de winnende pitch van de derde Dragons’ Den van GGZ Oost Brabant. De Gideonsbende van GGZ Oost Brabant organiseert deze Dragons’ Dens om innovatieve ideeën van medewerkers en cliënten te helpen realiseren. Op donderdag 9 juni namen vier medewerkers plaats in het ‘hol van de draken’ om hun innovatieve idee te presenteren.

Er waren pitches over de FACT Leergroep in Oss, het Festival ‘Down Town’ in Reek voor mensen met een autisme spectrum stoornis, de I-werkplaats en tot slot over de Tovertafel voor ouderenafdeling De Vonder.

De deelnemers kregen ieder drie minuten de tijd om hun idee uit te dragen, ten overstaan van de jury. Na elke pitch bestookten de juryleden de betreffende deelnemer vijf minuten met prikkelende vragen. Nadat alle pitchers aan de beurt waren geweest trok de jury zich terug voor beraad.

Met het winnen van de eerste prijs van de Dragons’ Den (een geldbedrag van 3.000 euro) is De Vonder een flinke stap verder om tot aanschaf over te gaan van de Tovertafel, een interactief spel dat mensen verbindt en op speelse wijze beweging stimuleert. Wat de jury erg aansprak aan dit idee was op de eerste plaats dat de Tovertafel enorm waardevol is voor de bewoners van De Vonder en wellicht ook voor andere cliënten/afdelingen van GGZ Oost Brabant. Op de tweede plaats heeft het team al een aantal activiteiten op poten gezet om het benodigde geld te verzamelen, waaronder een bingo en een crowdfunding actie.

Bron: Debby Postulart, namens de Gideonsbende

Ga naar boven

Achtergrond-blauw