Menu

banner nieuws

Doneer en help de ouderen van woon-zorgcentrum De vonder Coudewater met meer beweging

foto1 CrowdfundingHet verpleegkundig team, de activiteitenbegeleiders, behandelaars en vrijwilligers van woon-zorgcentrum De Vonder op landgoed Coudewater in Rosmalen zetten zich dagelijks in om de oudere bewoners een zo prettig mogelijke invulling van de dag te bieden. De wens is om een zogenaamde ‘tovertafel’ aan te schaffen die te gebruiken is voor de dagbesteding. Een tovertafel kan bewoners, die minder mobiel zijn, prikkelen en activeren. Om de tovertafel te kunnen bekostigen is  ‘crowdfunding-actie Simsalabim’ opgezet én wordt op zondag 10 juli de ‘Kom in bewegingsdag’ georganiseerd. Doneer en kom langs!

Doneren helpt: Crowdfunding-actie Simsalabim
De aanschaf van een tovertafel is kostbaar: €6603,- is de aanschafprijs van de tafel . De crowdfunding-actie heeft als doel om voldoende geld in te zamelen hiervoor. Inmiddels is meer dan de helft van het geld opgehaald. Onder andere doordat initiator en activiteitenbegeleider Esmee de Vos-Brok met succes meedeed aan de zogenaamde ‘Dragons’ Den’, een wedstrijd waarbij innovatieve ideeën binnen GGZ Oost Brabant worden gepresenteerd en beoordeeld door een kritische jury, waarna een geldprijs te winnen is.
Doneren kan via de website http://activecues.com/crowdfunding/de-vonder# Elke donateur ontvangt iets leuks!

foto2 Crowdfunding

Met een ‘geldmeter’ wordt op de Vonder bijgehouden hoeveel geld er is opgehaald

Kom 10 juli naar de ‘Kom in beweging-dag’
U bent van harte welkom op deze speciaal georganiseerde dag met activiteiten voor jong & oud. Een feestelijke dag (12.30-16.30uur) in en rond restaurant De Boerderij op Coudewater Rosmalen (Berlicumseweg 8). De totale opbrengst komt ten goede aan de aanschaf van de tovertafel. Doe mee en beleef o.a de volgende activiteiten:

  • Hobbel-tour; neem plaats in het Hobbel-busje en geniet van een leuke informatieve rit over Coudewater onder leiding van een gids
    Voor de kinderen: diverse spelletjes, springkussen, grabbelton en meer 
  • Kleine markt; met door bewoners gemaakte artikelen en het aanbod van 2e hands winkeltje ‘t Luifeltje
    Drankjes en hapjes

Meer informatie en contact

Lees de flyer voor meer informatie.
Voor verdere vragen, neem contact op met Esmee de Vos-Brok (Activering De Vonder) via tel. 06-513 340 53

Wat is een tovertafel?
De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de (eet)tafel. Hierin bevinden zich een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker, een processor en het geheugen die samen spellen aansturen en projecteren op de huidige (eet)tafel. De Tovertafel is geschikt voor bijna ieder tafeloppervlak. Omdat de Tovertafel aan het plafond hangt, wordt het nauwelijks opgemerkt door de bewoners. De Tovertafel kan worden verbonden met het internet, zodat eventuele updates op afstand kunnen worden geïnstalleerd.

Ga naar boven

Achtergrond-blauw