Menu

banner nieuws

Het Specialistisch Centrum voor Eetstoornissen heeft de emh-module (online behandeling) Boulimia onlangs vernieuwd op basis van ervaringen van ex-cliënten.

Wat werkt? Wat misten zij? Zijn modules te lang? De uitkomsten zijn gebruikt om een nieuwe Boulimia module te ontwikkelen die bestaat uit twintig sessies. De generieke module is in zijn totaliteit in te zetten maar cliënten kunnen ook losse sessies volgen, zodat de inhoud of volgorde nog beter kan worden afgestemd op de cliënt.

boulimia

 

Multimedia
Prettig aan de nieuwe module is dat er nu meer ontspannings- en mindfulness opdrachten inzitten met downloadbare geluidsfragmenten Samen met een ex-cliënt hebben is gewerkt ondersteunend materiaal zoals filmpjes waarin nog extra uitleg wordt gegeven of waar ervaringen worden verteld.  
Het aanbieden van verschillende vormen van informatie (tekst, film, tekening, etc) is een meerwaarde. Een inspiratie dagboek App is toegevoegd voor motivatie. We zijn trots op het resultaat en met name op onze twee ex-cliënten. 
  
Ervaring van een ex-cliënt/ Ervaringsdeskundige
‘Meewerken aan het ontwikkelen van een nieuwe module sprak me aan omdat je op die manier de ervaring die je hebt kunt delen om er zo een betere module van te maken. Je kijkt namelijk toch op een andere manier naar de module dan iemand die het zelf niet heeft meegemaakt. Ehealth is voor mij tijdens de behandeling van een enorme toegevoegde waarde geweest. Je bent actief bezig met opdrachten waardoor je meer inzicht krijg in jouw stoornis. Maar op sommige punten schoot het tekort. Met de nieuwe module zijn er belangrijke aspecten zoals lichaamsbeeld toegevoegd en is het aantrekkelijker gemaakt door het gebruik van animaties en video. Op die manier hebben we geprobeerd het beter aan te laten sluiten bij de klachten en moeilijkheden die mensen ervaren en ervoor te zorgen dat de opdrachten niet te langdradige en saai werden. Wat naar mijn mening goed is gelukt! Kortom, ik heb met veel plezier eraan meegewerkt en ik hoop dat de module net zo'n toegevoegde waarde bij anderen wordt als dat deze bij mij was.’

Meer weten over het Specialistisch Centrum voor Eetstoornissen? www.ggzoostbrabant.nl/eetstoornissen

Datum: 21 juni 2016
Bron: Tanja Roefs, Specialistisch Centrum voor Eetstoornissen
 
 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw